Stichtende Leden

February 15th, 2018

De Stichting van Openbaar Nut:
“Metamorfose om te sterven en dan leven te geven”

Rue St-Roch, 33 à B-1325 Chaumont-Gistoux;

humusation@gmail.com / https://metamorphoseproject.wordpress.com/la-fondation/

 

FRANCIS BUSIGNY, PRÉSIDENT

Raadgevend Ingenieur bij eautarcie; www.eautarcie.org
Voor particulieren, woongroepen, nieuwe verkavelingen met betrekking tot het valoriseren van regenwater en afvalwater, evenals bio afbreekbaar afval en dit volgens de concepten van professor Orszàgh.
Ontwerper en begeleider in 2003 van het Eco-project: V.E.R.G.E.R. van Temploux (10 woningen op 80 aren op 10 km van Namur) , voornamelijk gericht op het duurzaam gebruik van water, afvalverwerking, permacultuur, evenals het sparen van energie en het aanwenden van gezonde materialen.
Gedurende meer van 35 jaar, ondervinding en praktijk in de kunst van het composteren, met een steeds groter wordende focus om de wetgeving in verband met de actuele begraaf praktijken pogen te veranderen. Aangezien hun effect op het milieu catastrofaal is voor onze kinderen en de toekomstige generaties.
+ 32 (0)496/58 67 55
francis.busigny@laposte.net

ISABELLE DE FRAIPONT, CO-PRÉSIDENTE

Isabelle de Fraipont is therapeute in Jungiaans werk sedert meer dan 30 jaar. Haar passie: werken met de menselijke ziel. Ze heeft zich vooral gevormd en gespecialiseerd in daar waar het luisteren centraal staat: huwelijks raadgeefster, analytische psychologie voor koppels of nieuwe paradigma. Ze is ook directrice van een familie planning. Ze wenst nu ook bij te dragen om deze nieuwe methode van het sterven en van na het sterven in respect met de aarde en zijn bewoners te leren kennen.

GUY-SIEGFRIED BASYN, VICE-PRÉSIDENT

Een autodidact, zonder kapitaal, wordt schepper van bedrijven:
Norbelco garden house S.A / Eurorent Multilocation S.A. / Biosystème S.A: het behandelen van afvalwater via lagunage.
Mede oprichten in 1975 van Taxistop VZW om het samen rijden te promoten. Sedert 1980, gepensioneerd, actief in de oprichting van een kleine experimentele hoeve op 2 ha in permacultuur. Een plaats waar iedere afval een nieuwe bron wordt. Permacultuur inspirator voor Humusatie.
www.lafermeduboissonnet.be
010/68 82 82
guy.basyn@skynet.be

MARC LUYCKX, SECRÉTAIRE

Marc Luyckx is politiek denker in de
“Cellule de Prospective” de la Commission européenne
en oprichter van de nieuwe scholen é-management onder andere. Hij spreekt een onnoembaar aantal talen. Hij heeft veel geschreven onder andere in verband met een nieuwe niet materiele economie waarin de mens de centrale rol speelt.
Drie pijlers: spiritueel, politiek en economie weet hij intiem te verbinden. Zijn uiteindelijk doel: wijsheid bekomen. Schrijver van het boek “Surgissement d’un nouveau monde” zie interview van Lilou Mace.
www.vision2020.canalblog.com

DORINE DEWANDELEER

Dorine Dewandeleer is gepassioneerd voor het goed-zijn van de anderen en dit reeds vanaf de lagere schoolleeftijd. Ze is verpleegster geweest gedurende 23 jaar in verschillende pediatrische centra waar ze regelmatig geconfronteerd werd met de dood. Ze is dan een andere richting ingeslaan en heeft zich gevormd in verschillende praktijken van goed-zijn. Momenteel is ze verpleegster geworden in een ‘holistisch gezondheidscentrum’, zoals ze zelf graag uitdrukt: ”Van het moment dat ze kennis heeft genomen van de pollutie door het begraven en verbranden, is ze volledig verleid geworden door de praktijk van Humusatie omwille van het verzachtende en aangename gevoel van “het nog van nut te zijn” na de dood voor de levenden.
http://la-boite-a-outils.jimdo.com

Sedert 25 maart 2015 heeft onze stichting de herkenning ontvangen van het Ministerie van Justitie van de Belgische Staat.
Het is in haar naam dat we de contacten uitbreiden en de stappen ondernemen om Humusatie zo snel mogelijk in de wetgeving te krijgen.

Al onze leden zijn volledig vrijwilligers die daarenboven het lobbywerk zelf financieren, zelf zeer intens sedert de oprichting.

Bankrekening: IBAN BE70 9731 2659 3825 BIC ARSPBE22

MERCI, bedankt voor de giften!