WAT?

February 14th, 2018
Humusatie-Slide14
Humusatie-Slide02
Humusatie-Slide03
Humusatie-Slide04
Humusatie-Slide05
Humusatie-waarom-Slide21
Exit full screenEnter Full screen
previous arrow
next arrow

Humusatie is de METAMORFOSE van dode lichamen in gezonde en vruchtbare humus, een proces dat over 12 maanden gespreid is.

Dankzij dit 100% ecologische alternatief kan ons lichaam na de dood terugkeren naar de oppervlaktelagen van moeder Aarde, en op deze manier deelnemen aan de voortzetting van het leven op onze planeet zonder de levenden te vergiftigen en energie te verspillen.

Enkel daarvoor opgeleide en goedgekeurde specialisten zullen zich bezig houden met de humusatie van overledenen en dit gebeurt in een omheinde en veilige locatie namelijk nog op te richten regionale “MetamorfoseTuinen”.  Na nog een laatste groet gaat een deeltje van de humus eventueel mee naar de nabestaanden om zo thuis een herinneringsplant te kunnen planten, het ander deel zal gebruikt worden voor het planten van tot wel 100 bomen in lokale “HerinneringsBossen”, waar men ten allen tijde langs kan om de overledenen te herinneren.
Of er kan tenslotte misschien ook voor geopteerd worden om een deeltje te gebruiken voor de regeneratie van onze sterk vervuilde gebieden?
Voor diegenen die zelf willen kiezen voor deze manier van “verder leven na de dood”, moet (alleen) nog een wettelijk kader gecreëerd worden.

Dit is een Belgisch concept dat wordt ondersteund door de Stichting  “METAMORFOSE om te sterven … en weer leven te geven”.

Een comité van meer dan 25 composteringsdeskundigen garandeert de relevantie van dit innovatieve proces in termen van zowel volksgezondheid als milieubescherming.